Bild

Klicka på knappen "Redigera" uppe till vänster på bildmodulen. För att byta ut en befintlig bild klickar du på papperskorgen nedanför bilden när du är i redigeringsläget.

Klicka sedan på knappen "Välj bild" som visas när du tagit bort bilden. Då visas "Mediabiblioteket" där uppladdade filer syns. Om du inte laddat upp några bilder själv utan redigerar en mall så syns inga bilder där. Klicka på knappen "Ladda upp" för att välja en bild från din dator.

När du valt bild från din dator laddas den upp till mediabiblioteket. Om du klickar på den gröna + knappen så laddas bilden upp direkt. Om du istället klickar på bildens namn så öppnas bilden i redigeringsläget där du kan välja att beskära den.

När du valt och laddat upp en bild så sparas den automatiskt. Du kan därefter välja att förhandsgranska eller publicera bilden med knapparna längst uppe till höger i webbläsaren. 

Det finns ett antal övriga val i bildmodulen också...

Beskrivning av bild: Det här är ingen text som syns men hjälper sökmotorer och andra läsare att veta vad det är för bild och i vilket samanhang. Att fylla i den här texten förbättrar även SEO.

Rubrik: Stor text i bilden. Om du kan CSS går det också att förändra utseendet på texten i bilden.

Underrubrik: Mindre text under huvudrubriken

Färger: Välj valfri färg på texten i knappen, rubrik och underrubrik genom att fylla i HEX-färgkod eller skriva vitt, svart eller primärfärg