Info / allmänna inställningar

Logga in på Moln8 och välj "Inställningar" uppe till vänster. Under menyvalet "Inställningar" hittar du överst på sidan "Info" som är allmänna inställningar för din hemsida.

Kontaktuppgifter: Nummer som visas på vissa ställen på hemsidan som exempelvis "Fixerad sidfot". Adress och E-post som ditt företag använder publikt. Exempelvis info@dittforetag.se.

Sociala medier: Klistra in URL (adressen) till ditt företags sidor på sociala medier om du vill att de ska visas på hemsidan.

Publik uppladdning: Kopiera och skicka länken till exempelvis en kund som behöver skicka filer till dig som är för stora för din vanliga e-post.

Sms-formulär: Om du fyller i ett telefonnummer i fältet visas "meddelandesymbolen" automatiskt på din hemsida och dina kunder kan skicka meddelanden direkt till din mobiltelefon som SMS.

Google Analytics Id: Google Analytics är ett verktyg för att se besökarstatistik på din hemsida. Rapporterna du får från oss är från ett annat system men du har valet att koppla Google Analytics istället om du vill. Läs mer om hur du skapar ett konto hos Google och får fram koden för att koppla hemsidan här https://support.google.com/analytics/answer/1008015?hl=sv och var du ser ditt Google Analytics Id här: https://support.google.com/analytics/answer/9539598

Facebook Pixel Id: Genom att koppla en Facebookpixel till din hemsida kan du spåra besökare på din hemsida och sedan genom Facebook skapa annonser som riktar sig till de personer som besökt din hemsida. Det finns många andra inställningar det går att göra med spårningen men det är den grundläggande funktionen. Läs mer om hur du skapar en Facebookpixel här https://www.facebook.com/business/help/952192354843755?id=1205376682832142

Spara: Glöm inte att spara när du gjort ändringar!